Senaste nytt från Samsung

CES 2016: Med en enorm ljusshow och dramatiskt buller och bång höll Samsung sitt stora pressmöte på hotell Mandalay Bay i Las Vegas för att visa alla nyheter inför 2016. Vi var förstås på plats.

Samsung tillverkar många olika produkter och inför året som kommer visar de upp allt från tvättmaskiner och kylskåp till högtalare och nya samarbeten med andra tillverkare för att göra livet lättare för alla konsumenter. Mest intressant är kanske ändå företagets nya smart-tv, en hybrid-pc samt nya versioner av smartklockan Gear S2 Classic.

Nya tv-apparater med superhög upplösning
En av de första och största nyheterna som Samsung visade upp är en ny serie så kallade SUHD-tv. Det rör sig om stora tv-apparater i storlekar från 49 till 88 tum med 4K-upplösning. Mest intressant är att tv-apparaternas smarta funktioner har uppdaterats så att de nu kan känna igen de enheter som ansluts till dem, som till exempel spelkonsoler eller tv-boxar. Enligt Samsung ska det därmed gå att styra alla enheter som är anslutna till tv:n via tv:ns fjärrkontroll.

Smartklockor i guld och platina
Förra året lanserade Samsung smartklockorna Gear S2 och Gear S2 Classic. Nu kommer det två lyxversioner av klockorna platinerade i guld respektive platina. Klockorna kostar 5000 kronor när de börjar säljas i februari.

Hybrid-pc med Windows 10
Mest spännande på datorfronten är att Samsung presenterar sin första Galaxy-pekdator med Windows 10. Det rör sig om en jätte på tolv tum. Galaxy TabPro S har en AMOLED-skärm med upplösningen 2160x1440 pixel. Batterierna räcker i 10,5 timmar och lagringen sker på en ssd-enhet på 128 eller 256 gigabyte. TabPro S väger 693 gram och ska vara ett alternativ till ultrabärbara pc.
På vår Facebooksida håller du dig uppdaterad om alla nyheterna från CES 2016.

Läs mer från CES 2016

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Överför foton från mobil till pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÖverför foton från mobil till pc

Det blir allt vanligare att ta bilder med mobiltelefonen. Här i artikeln visar vi hur du flyttar över bilderna från mobilen till datorn.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer