AC3200

Router från yttre rymden

Nej, det är inte ett rymdskepp, men det är D-Links hittills snabbaste router från företagets ULTRA-serie, som lanseras på årets CES-mässa i Las Vegas.

5 januari 2015
AC5300

Las Vegas: Routern AC5300 ULTRA Wi-Fi Router har inte mindre än åtta kraftfulla antenner, och även om den rymdskeppsliknande konstruktionen ser ut att kunna flyga iväg från skrivbordet, så är det "bara" en ultrasnabb router med överföringshastigheter på upp till 5,3 Gbps.

Totalt lanserar D-Link tre stycken routrar i den nya Ultyra-serien, samtliga med stöd för den senaste snabba AC11-standarden. Redan i dag finns mellanmodellen AC3200, med sex antenner och överföringshastigheter på upp till 3,2 Gbps, att finnas till försäljning i amerikanska butiker för omkring 300 dollar, vilket motsvarar ungefär 2100 kronor. Med detta är det en router för dem som vill ha riktigt höga överföringshastigheter i hemmet och hemkontoret.

Routern justerar själv trafiken så att den utnyttjar de band som har bäst signal, och mängden antenner i kombination med så kallad multi-user MIMO-teknik (MU-MIMO), vilket betyder att routern utan problem kan skicka och ta emot signaler från ett stort antal anslutna enheter samtidigt.

> Läs fler nyheter från CES 2015 här

Kanske är du intresserad av...