Intel i7

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

20 januari 2015

Hur snabb är processorn i din pc? Med PC-tidningens sökmotor kan du enkelt kontrollera en specifik processor och se hur den står sig i förhållande till andra modeller. Ju högre värde processorn får, desto snabbare blir datorn.

Sök efter en processor

| | | | | Skriv in modellbeteckningen i fältet nedan på den processor som du vill undersöka och klicka på **CPU-värde**. Det ger ett värde mellan 500 och 20000 - högre värde är bättre.
Skriv processorns beteckning som i annonsen - till exempel _i5-4200u_ eller _N2840_
|

De flesta datorer påminner väldigt mycket om varandra när man tittar på bilderna i annonserna. Storleken på ramminnet och hårddiskens kapacitet är ganska enkla att ta till sig, men den avgörande skillnaden mellan många datorer ligger i själva verket i underliga modellnamn som 4500U, i5-4200u och A10 Quad Core. Detta är tre exempel på processorer och är i hög grad avgörande för hur snabb datorn är. Det är stora skillnader på processorer och här ligger också förklaringen till varför två till synes identiska datorer kan kosta så olika mycket. Även inom ett visst prisintervall finns det mycket att vinna på att välja den dator som har den bästa processorn.

Koden kommer från vertikal.dk

Kanske är du intresserad av...