Välkommen till CES 2016

CES 2016: PC-tidningens reporter är på plats i Las Vegas för att rapportera om alla nyheter från världens största elektronikmässa. CES pågår för fullt och på vår Facebooksida kan du läsa om alla nyheterna och trenderna från mässan.

Sedan 1967 har CES, Consumer Electronics Show, varit stället där världens tillverkare av elektronik har visat sina nya produkter. 1970 debuterade till exempel videobandspelaren här och 1981 visades de första cd-skivorna. 2010 var det dags för Android-enheterna att dyka upp. I år är 3600 företag på plats i en skön blandning från nystartade småföretag till de största elektronikjättarna på världsmarknaden. Det kommer att visas nya uppfinningar och idéer i långa banor och vi ser fram emot att gå på upptäcktsfärd bland alla montrar. Häng med du också!

Banbrytande nyheter
Även om CES bara är en branschmässa kom det förra året över 170000 besökare från hela världen och arrangörerna förväntar sig minst lika många i år. Ett stort tema förra året var så kallade wearables, alltså smart elektronik som man bär på sig, till exempel armband, klockor eller kläder. En svensk översättning kanske kan vara smartaccessoarer eller e-plagg. En annan trend var vardagliga prylar som kopplas upp mot internet, till exempel tvättmaskiner, vågar och hemlarm.

Frågan av vilka trender som lyser starkast i år? Inom de närmaste dagarna vet vi.

På vår Facebooksida håller du dig uppdaterad om alla nyheterna från CES 2016.

Läs mer från CES 2016

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Överför foton från mobil till pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÖverför foton från mobil till pc

Det blir allt vanligare att ta bilder med mobiltelefonen. Här i artikeln visar vi hur du flyttar över bilderna från mobilen till datorn.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer