Pc för 1600 kronor

AMD tillverkar inga datorer utan bara processorer. Det här är en prototyp till deras förslag på en lågpris-pc. Processorn som sitter i heter Geode x86.

Processortillverkaren AMD har tagit fram ett helt nytt pc-format som går under namnet Personal Internet Communicator (PIC). Det är en lågpris-pc som kostar omkring 1600 kronor utan skärm. Produkten är i första hand tänkt för utvecklingsländer där många inte har råd att betala för en "normal" pc.

En av skillnaderna mot en vanlig dator är att operativsystemet är Windows CE som normalt används i handdatorer och mobiltelefoner. Hårddisken är på tio gigabyte och datorn har mindre RAM-minnen än vad vi är vana vid. Det sitter 128 megabyte i de första PIC-enheterna som har släppts.

Men det är just att datorn är lite klenare som är själva poängen. De datorer som vi har är väldigt ofta överdimensionerade och egentligen helt onödiga för den genomsnittlige användaren. PIC kan allt som vi förväntar oss av en ny pc. Det går att surfa, spela musik, titta på film, skicka e-post och skriva brev.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta alla stora filer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta alla stora filer

Ta reda på vilka mappar och filer som tar störst plats på hårddisken. Med programmet Disk Space Fan hittar du snabbt de största filerna på hårddisken.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer