Farväl till Windows XP

Windows XP är ett av Microsofts populäraste operativsystem, men efter tolv år är det nu slut med alla uppdateringar. Därför är det inte heller smart att fortsätta använda XP för att surfa på internet. Läs här vad du bör göra om du använder XP.

Hämta artikeln här

Ingen annan Windows­version har varit så populär som kära gamla Windows XP. Men efter mer än tolv års trogen tjänst är slutet nära. Microsoft upphör med all uppdatering och support för Windows XP redan den 8 april i år. Utan uppdateringar som stänger uppkomna säkerhetshål är det inte längre försvarbart att använda XP med internet och därför rekommenderar vi att du uppgraderar till Windows 8 i stället, köper en ny dator eller bara använder XP för kontorsgöromål utan webbkoppling.

Nu är det naturligtvis inte så att din XP-dator slutar att fungera den 8 april, den börjar bara bli en allt större säkerhetsrisk om du fortsätter använda den framför allt om det är ­ansluten till internet.

Om du väljer att köpa en ny dator kan det vara smart att fortsätta använda den gamla XP-datorn till andra och mindre riskfyllda uppgifter, exempel vis som kontorsmaskin eller spelmaskin. Samtidigt rekommenderar vi att du installerar de sista upp­dateringarna för Windows XP och ger datorn ett antivirusprogram. Många antivirusprogram fungerar fortfarande med XP, men med tiden kommer de flesta programutvecklare att helt sluta understödja Windows XP.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Kampanj ska rädda Windows XP

Kampanj ska rädda Windows XP

Försäljningen av Windows XP stoppas i slutet av juni i år, trots att många fortfarande föredrar det gamla operativsystemet framför Vista. En webbplats har nu startat en kampanj för att bevara XP.

Läs mer

Windows XP tappar mark

Windows XP tappar mark

Microsofts Windows 7 är på väg att ta över positionen som världens mest använda operativsystem.

Läs mer

XP:s dödsdom uppskjuten... igen

XP:s dödsdom uppskjuten... igen

Microsoft skjuter ännu en gång upp Windows XP:s bästföredatum och ger operativsystemet ytterligare ett par år att leva.

Läs mer

Nyeste

Farväl till Windows XP

Efter 12 år är det slut nu. Microsoft slutar ge support för XP och frågan är vad man ska göra med sin gamla XP-dator.

Läs mer

Windows XP svårdödat

Trots Microsofts arbete att få bort Windows XP lever operativsystemet vidare.

Läs mer

Windows XP tappar mark

Microsofts Windows 7 är på väg att ta över positionen som världens mest använda operativsystem.

Läs mer