Samarbeta i Word

I det populära ordbehandlingsprogrammet är det enkelt att vara flera som arbetar med samma dokument.

Hämta artikeln här

Hur ska du göra när du vill att andra ska läsa igenom, kommentera och rätta i en text, utan att använda rödpenna eller små gula notisar? Word innehåller en rad smarta funktioner som gör det möjligt att lägga till kommentarer, hålla ordning på ändringar och skydda text mot oönskad redigering.


Lägg till kommentarer
När flera personer arbetar med ett Word-dokument går det att utväxla ändringsförslag direkt i texten. På så sätt kan andra läsa texten på sina egna datorer och lägga till kommentarer för att huvud­författaren sedan ska kunna göra ändringar i dokumentet.


Se ändringarna i texten
Förutom att lägga till kommentarer i ett dokument kan du registrera och visa alla ändringar som gjorts i texten. Detta är förnuftigt om du låter andra göra rättelser och sedan vill se vad som ändrats i dokumentet.


Fortsätt med ändringar
När du har tittat igenom de ändringar som andra har gjort kan du välja att antingen acceptera och använda ändringarna i ­texten, eller avvisa och ta bort dem.


Jämför två dokument
Word kan jämföra två dokument och visa dig var skillnaderna ligger. Det kan vara till stor hjälp – speciellt om du har två versioner av samma dokument och inte är riktigt säker på vilka ändringar som har blivit genomförda.


Skydda dina dokument
Word innehåller en smart funktion för att styra vilka ändringar andra kan göra i ett dokument. Du kan till exempel tillåta redigering av speciella avsnitt eller spärra för alla andra ändringar än kommentarer.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Bättre kontroll över alla filer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLBättre kontroll över alla filer

Lär dig mer om filhantering i Windows så sparar du både tid och möda.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Gasa på i Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGasa på i Windows

Start-menyn i Windows 7 har en mängd smarta funktioner som inte alla känner till. Här får du fem smarta tips till hur du använder Start-menyn bättre.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Windows dolda ljudinställningar

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLWindows dolda ljudinställningar

Det är inte så många som känner till funk­tionen, men den indi­viduella ljudstyrkan i Windows 7 och Vista är ett av operativ­systemens bästa verktyg. Så här använder du det.

Läs mer

Nyeste

Bättre kontroll över alla filer

Lär dig mer om filhantering i Windows så sparar du både tid och möda.

Läs mer

Programmen som gör Windows komplett

9 program som ger Windows det som saknas.

Läs mer

De största hemligheterna i Windows 8

Vi har grävt ner oss djupt in i det nya operativsystemet och letat upp funktioner och annat som gör Windows 8 ännu bättre.

Läs mer