20 tips till Utforskaren

Under en stor del av den tid du använder Windows befinner du dig i programmet Utforskaren, där du har tillgång till alla dina filer. Här visar vi hur du kan arbeta effektivare med detta kraftfulla verktyg.

Hämta artikeln här

Den oumbärliga Utforskaren ger tillgång till alla filer och mappar som finns på hårddisken. Programmet hjälper dig att hitta och se allt som finns i datorn och på nätverket, om du till exempel delar mappar med andra datorer eller på en server. Det ger dig även en överblick över extra lagringsutrymmen som externa hårddiskar och usb-minnen, inklusive lagringstjänster online som till exempel OneDrive och Dropbox.

Utforskaren innehåller väldigt många funktioner, men för flera av dem är det inte uppenbart att de ens existerar, till exempel olika möjligheter att sortera och visa innehållet i mappar. I den här artikeln får du många tips om hur du tar kontrollen över Utforskaren. När du har lärt känna detta praktiska redskap kommer det att bli mycket lättare för dig att använda datorn som du vill.

Utforskaren har som så många andra delar av Windows förändrats med tiden. Trots olikheterna fungerar de flesta av artikelns tips oavsett om din dator har Windows XP, Vista, 7 eller det nyaste Windows 8. Från och med Windows 7 och framåt är Utforskaren dess­utom mer kraftfull än någonsin.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Uppdatera dina program för Vista SP1

Uppdatera dina program för Vista SP1

Den första stora uppdateringen till Windows Vista står för dörren, men inte alla program hänger med i svängarna i Service Pack 1. Här får du en lista över program som inte fungerar när du har uppdaterat din pc.

Läs mer

Microsoft stänger pirathål i Vista

Microsoft stänger pirathål i Vista

När Microsoft under det första kvartalet av 2008 släpper servicepaket 1 till Windows Vista stänger programvarugiganten två ofta använda metoder att köra piratversioner av Vista problemfritt.

Läs mer

Första servicepaketet till Vista på väg

Första servicepaketet till Vista på väg

Den första samlade paketet med uppdateringar till operativsystemet Windows Vista blir sannolikt klart under det första kvartalet av 2008, meddelar Microsoft.

Läs mer

Nyeste

Bättre kontroll över alla filer

Lär dig mer om filhantering i Windows så sparar du både tid och möda.

Läs mer

Programmen som gör Windows komplett

9 program som ger Windows det som saknas.

Läs mer

De största hemligheterna i Windows 8

Vi har grävt ner oss djupt in i det nya operativsystemet och letat upp funktioner och annat som gör Windows 8 ännu bättre.

Läs mer