Ny startknapp i Windows (och fler nya funktioner)

Har du Windows 8 eller någon äldre version av operativsystemet ger Pokki en ny startknapp med många bra funktioner.

Hämta artikeln här

När Microsoft skapade Windows 8 försvann Start-menyn och samtidigt också Startknappen som fanns i tidigare versioner. Många användare saknade knappen med de möjligheter den erbjöd. Därför skyndade sig programmerarna bakom Pokki att erbjuda den finessen, och trots att Microsoft med uppdateringen av Windows 8 har återinfört en slags Start-knapp så har du fler möjligheter med Pokki. Det är kort och gott ett enkelt sätt att få tillbaka många av de funktioner som fanns i tidigare Windowsversioner.

Trots att Pokki med sin Startknapp i första hand vänder sig till Windows 8-ägare, och trots att vi här visar steg för steg-anvisningar för bara det senaste operativsystemet, kan många andra också ha glädje av det. Har du en äldre version av Windows (eller bara inte intresserar dig för Start-knappen), har Pokki nämligen också andra funk­tioner. Det gäller speciellt en rad små program – så kallade appar – som du kan starta via Pokki. Med appar kan du bygga in nya smarta funktioner i alla versioner av Windows, eller kanske skaffa en enkel möjlighet att hålla ett öga på väder, e-post och annat som normalt bara ligger gömt bakom en adress i webbläsaren.

Pokkis förmåga som Start-knapp och dess många smarta funktioner har visat sig vara så bra att en av de största datortillverkarna, Lenovo, har valt att installera programmet på alla de Windows-datorer de levererar till försäljning.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Smarta genvägar i Windows 8

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSmarta genvägar i Windows 8

Styr genvägarna med musen, tangentbordet eller fingrarna.

Läs mer

22 kortkommandon till Windows 8

22 kortkommandon till Windows 8

22 kortkommandon som gör livet med Windows 8 lite lättare

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta rätt i Windows 8

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta rätt i Windows 8

Hitta rätt i Windows 8. Läs om de nya funktionerna för att flytta, kopiera och hantera filer i Windows 8.

Läs mer

Nyeste

Microsoft ger upp Windows 8

Nu kommer det inte fler säkerhetsuppdateringar till Windows 8 – läs hur du framtidssäkrar din pc.

Läs mer

Dela filer och skrivare i Windows 8.1

Nu behövs det inga usb-filer längre för att flytta filer mellan dator. Det går att dela både filer och en usb-skrivare direkt över nätverket.

Läs mer

Prova två nya fantastiska funktioner

Vill du ha kvar det gamla operativsystemet men ändå pröva en del av de nya funktionerna har vi några tips.

Läs mer