Microsoft ger upp Windows 8

Nu kommer det inte fler säkerhetsuppdateringar till Windows 8 – läs hur du framtidssäkrar din pc.

Det tre år gamla operativsystem Windows 8 överges nu officiellt av Microsoft. Det kommer inte att släppas några fler säkerhetsuppdateringar till operativsystemet som väckte stort rabalder när det lanserades. Användare som fortfarande har Windows 8 ombeds i stället att uppgradera till Windows 8.1 eller Windows 10.

När Windows 8 kom den 26 oktober 2012 blev många användare missnöjda med det nya operativsystemet eftersom det var så drastiskt annorlunda jämfört med Windows 7 som det ersatte. Tanken med Windows 8 var att det skulle fungera lika bra i pekdatorer som i traditionella pc, men det många tyckte det var alltför krångligt att använda i en vanlig dator.

Med Windows 8 introducerades de färgglada och fyrkantiga panelerna på Startskärmen. Panelerna var tänkta att vara stora och tydliga för att man skulle kunna starta appar genom att peka på skärmen. Det var nog många beredda att förlåta, men när det visade sig att den klassiska Start-menyn var borttagen blev kritiken så kraftig att Microsoft såg sig tvingade att ta fram Windows 8.1 redan efter ett halvår. Start-menyn kom dock inte tillbaka förrän i Windows 10.

Fram till och med den 29 juli 2016 är det gratis att uppgradera Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1 till Windows 10.


>Allt om Windows 10

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta rätt i Windows 8

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta rätt i Windows 8

Hitta rätt i Windows 8. Läs om de nya funktionerna för att flytta, kopiera och hantera filer i Windows 8.

Läs mer

Ska jag byta till Windows 8?

Ska jag byta till Windows 8?

En ny version av Windows har nyligen slläppts. Men är det verkligen nödvändigt att byta till Windows 8 om den gamla datorn fungerar? Vi ger dig svaret.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Uppgradera till Windows 8.1

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLUppgradera till Windows 8.1

Förra hösten kom den första stora uppdateringen till Windows 8. Den är gratis och innehåller många förbättringar.

Läs mer

Nyeste

Microsoft ger upp Windows 8

Nu kommer det inte fler säkerhetsuppdateringar till Windows 8 – läs hur du framtidssäkrar din pc.

Läs mer

Dela filer och skrivare i Windows 8.1

Nu behövs det inga usb-filer längre för att flytta filer mellan dator. Det går att dela både filer och en usb-skrivare direkt över nätverket.

Läs mer

Prova två nya fantastiska funktioner

Vill du ha kvar det gamla operativsystemet men ändå pröva en del av de nya funktionerna har vi några tips.

Läs mer