Flytta viktiga filer till en ny pc med Windows 8

Vi hjälper dig att säkert flytta över till en ny dator med Windows 8 och visar samtidigt hur du får med dig bilder, dokument, inställningar med mera. Du kan flytta från XP, Vista och Windows 7.

Hämta artikeln här

När du kommer hem med en ny ­dator brukar det inte ligga mycket annat än Windows på hårddisken. Alla dina filer finns fortfarande i den gamla datorn som nu har tvingats ut till en reträttplats i ett hörn. På den gamla datorn finns alla personliga inställningar för Windows, dokument, bilder, e-post, användarprofiler, systeminställningar, program och de inställningar som du genom åren har anpassat perfekt till just dina behov. Alla sådana filer ska du givetvis flytta över till den nya datorn.

Tack vare verktyget Windows Filöverföring får du med allt viktigt från en gammal dator till en ny med Windows 8. Allt du behöver göra är att leta fram ett usb-minne eller en extern hårddisk och följa steg för steg-anvisningarna för den nya och den gamla datorn.

Det spelar ingen roll om den gamla använder Windows XP, Vista eller 7, tillvägagångssättet är i stort sett detsamma. Windows Filöverföring finns redan i Windows 7, kör du ett äldre operativsystem kan du installera programmet från vår cd till nummer 3/2013 eller hämta det direkt från Microsoft.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta rätt i Windows 8

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta rätt i Windows 8

Hitta rätt i Windows 8. Läs om de nya funktionerna för att flytta, kopiera och hantera filer i Windows 8.

Läs mer

Ska jag byta till Windows 8?

Ska jag byta till Windows 8?

En ny version av Windows har nyligen slläppts. Men är det verkligen nödvändigt att byta till Windows 8 om den gamla datorn fungerar? Vi ger dig svaret.

Läs mer

22 kortkommandon till Windows 8

22 kortkommandon till Windows 8

22 kortkommandon som gör livet med Windows 8 lite lättare

Läs mer

Nyeste

Microsoft ger upp Windows 8

Nu kommer det inte fler säkerhetsuppdateringar till Windows 8 – läs hur du framtidssäkrar din pc.

Läs mer

Dela filer och skrivare i Windows 8.1

Nu behövs det inga usb-filer längre för att flytta filer mellan dator. Det går att dela både filer och en usb-skrivare direkt över nätverket.

Läs mer

Prova två nya fantastiska funktioner

Vill du ha kvar det gamla operativsystemet men ändå pröva en del av de nya funktionerna har vi några tips.

Läs mer