8 bästa apparna till Windows 8

Med Windows 8 fick vi appar och paneler på våra datorer, ungefär som på smartmobiler. Här plockar vi fram några av de bästa apparna och tipsar om hur du använder dem.

Hämta artikeln här

Det är ingen hemlighet att det tagit tid för många att vänja sig vid Windows nya startsida, vars design bland annat kallats för Metro och Modern. Många föredrar fortfarande skrivbordet som förr i tiden, vilket är anledningen till att Microsoft från och med Windows 8.1 lade till möjligheten att hoppa över Startskärmen och komma direkt till skrivbordet när datorn startar. Därför är det många som nästan aldrig ser Startskärmen med sina aktiva paneler som visar senaste nytt och om det har kommit e-post, utan att ens behöva starta dessa program. Det är verkligen synd att många inte använder Startskärmen eftersom den i själva verket är väldigt smart. Det finns många bra appar och en så kallad Store (butik), som gör det enkelt att hitta program utan att behöva oroa sig för virus eller sabotageprogram. Appar meddelar själva när det har kommit uppdateringar, så att du inte behöver fundera på saken.

Här presenterar vi åtta av de bästa apparna till Windows 8 och tips om hur du får ut mest nytta och nöje av dem. Om du tillhör dem som fortfarande klamrar dig fast vid skrivbordet visar vi ett trick för hur du kan starta appar utan att behöva lämna skrivbordet.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta rätt i Windows 8

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta rätt i Windows 8

Hitta rätt i Windows 8. Läs om de nya funktionerna för att flytta, kopiera och hantera filer i Windows 8.

Läs mer

Ska jag byta till Windows 8?

Ska jag byta till Windows 8?

En ny version av Windows har nyligen slläppts. Men är det verkligen nödvändigt att byta till Windows 8 om den gamla datorn fungerar? Vi ger dig svaret.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Uppgradera till Windows 8.1

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLUppgradera till Windows 8.1

Förra hösten kom den första stora uppdateringen till Windows 8. Den är gratis och innehåller många förbättringar.

Läs mer

Nyeste

Microsoft ger upp Windows 8

Nu kommer det inte fler säkerhetsuppdateringar till Windows 8 – läs hur du framtidssäkrar din pc.

Läs mer

Dela filer och skrivare i Windows 8.1

Nu behövs det inga usb-filer längre för att flytta filer mellan dator. Det går att dela både filer och en usb-skrivare direkt över nätverket.

Läs mer

Prova två nya fantastiska funktioner

Vill du ha kvar det gamla operativsystemet men ändå pröva en del av de nya funktionerna har vi några tips.

Läs mer