Windows 10 blir gratis om du har Windows 7, 8 eller 8.1

Windowsanvändare med stora förväntningar på Microsofts senaste operativsystem, Windows 10, har nu ännu mer att glädja sig över. Windows 10 blir nämligen gratis om man har Windows Phone, Windows 7, 8 eller 8,1 installerat på sin dator, om man uppgraderar inom ett år, märk väl.

0 kronor, så mycket kommer det kosta om du i höst vill uppgradera från en av de tre senaste Windows-versionerna till det kommande Windows 10. Microsoft avslöjade i dag på en större presskonferens, där fokus låg på just Windows 10, att den senaste versionen blir gratis om man har Windows Phone, Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 installerat på datorn, om man väljer att uppgradera inom ett år.

Microsoft berättar i förbindelse med presskonferensen att de inte längre ser Windows som en fristående produkt, utan snarare som en tjänst. Därför blir uppdateringen också helt gratis för många existerande Windowsanvändare, medan vi fortfarande väntar på vad priset för operativsystemet blir för nya användare, eller när uppgraderingserbjudandet löper ut.

Därmed följer Microsoft Apples exempel, då företaget med äppellogon på senare år valt att lansera gratis uppdateringar av operativsystemet till Mac, OS X.

Nyheter och återseende
En av de största fördelarna med Windows 10 kommer vara att du kan använda det på olika plattformar, både dator, surfplatta och smarttelefon. Appar fungerar på alla plattformar och operativsystemet ska göra det enkelt att synkronisera och byta mellan dina enheter.

Därutöver kommer Windows 10 anpassa sig till plattformen, allt efter om du använder surfplatta eller pc, och så kommer du mötas av en helt ny webbläsare, som än så länge går under namnet Project Spartan. Dessutom kommer operativsystemet bjuda på ett återseende i form av startknappen som kommer att påminna om en blandning mellan den traditionella startknappen och en nyare version från Windows 8.1.>Allt om Windows 10Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta backup av Windows 10

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa backup av Windows 10

Var förberedd – säkerhetskopiera Windows nu.

Läs mer

Sätt fart på Windows 10

Sätt fart på Windows 10

Om du tycker att Windows 10 går långsamt, här är tre tips som kan sätta fart på tillvaron.

Läs mer

Nyeste

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hitta strömslukarna i Windows

I Windows 10 kan du se vilka program som drar mest ström på din bärbara dator. Vi visar hur du gör.

Läs mer

Livet med ett föråldrat Windows

Den dagen som Microsoft lägger ner supporten för din version av Windows är det slut med buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Läs mer