Städa i Windows

Får du konstiga meddelanden när du startar Windows eller arbetar inte datorn lika kvickt som den gjorde när den var ny? Då kan det vara dags för en storstädning av registret.

Hämta artikeln här

Windows finns det så kallade registret, den databas där du hittar tusen och åter tusen hänvisningar till installerade program, inställningarna i Windows och placeringen av filer. Det är den kartbok som Windows tittar i för att hitta rätt, varje gång du startar datorn eller ändrar en inställning. Utan register – inget operativsystem, så enkelt är det.

Tyvärr uppstår det med tiden fel och problem bland registrets många tusen poster, ofta en följd av att du har avinstallerat program som i sin tur har glömt att ta bort hänvisningarna. Det betyder att Windows letar förgäves efter filer som inte längre finns eller försöker ändra inställningar för program som du för länge sedan har tagit bort.

Alla de fel som med tiden uppstår i registret kan också påverka datorns hastighet eftersom Windows slösar bort tid på att leta efter saker som inte längre existerar. Med hjälp av programmet Glarysoft Registry Repair kan du ge registret en välbehövlig översyn och ta bort alla ogiltiga hänvisningar. Det tar inte heller många minuter för programmet att städa sig igenom tusentals registerposter.

Hent Glarysoft Registry Repair her


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Allt om iPhone

Allt om iPhone

Läs vår massiva täckning av Apples nya produkter.

Läs mer

Nyeste

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Så skulle Instagram se ut i Windows 95

Hur skulle Instagram se ut om det kördes i Windows 95? En rysk designer visar ett alternativ.

Läs mer

Historien om Microsoft Windows

Den här veckan är det sista chansen att uppgradera till Windows 10 utan att det kostar något. Här är historien om Windows ursprung.

Läs mer