fart_komse_092013

Skruva upp prestandan i Windows

Upplever du att Windows börjar blir segt bjuder vi på en rad av de effektivaste tipsen för att få fart på datorn igen. Med våra knep kan du få nytt liv i XP, Vista, Windows 7 och 8.

12 juni 2013

Från den dag du packar upp datorn och startar den första gången börjar allt sakta men säkert gå långsammare. Det har ingen betydelse vilken Windowsversion du använder, så snart du börjar installera program, använder en webbläsare eller bara jobbar i Windows börjar allt bromsa in. Det finns flera verktyg i Windows för att fräscha upp datorn. Du kan även använda några gratisprogram för att dra upp prestandan högst märkbart.

Har du en bärbar pc har du säkert noterat att det kan gå betydligt långsammare när datorn körs på batteri. För att spara ström drar Windows ned processorns kapacitet till 70 procent när datorn körs på batteriet. Den här inställningen går dock att ändra så att processorn alltid kör med full kraft.

I artikeln visar vi hur Windows ställs in för att utnyttja processorn optimalt. Missa inte heller de andra tipsen om hur du får fart på den gammal trött pc.

Kanske är du intresserad av...