Aprilskämt: Slutet för Microsoft Windows

Microsoft konstaterar att Windows 7 är en gigantisk succé och lägger därför för all framtid ned utvecklingen av en efterföljare. Företaget menar att operativsystemet inte kan bli bättre. Så skrev vi här på nyhetssidan den 1:e april, men det var naturligtvis ett aprilskämt. Läs artikeln nedan för att se om du skulle blivit lurad.

Sent igår kväll svensk tid, upplyste Microsoft på en stor presskonferens att det för all framtid är slut med nya versioner av världens mest använda operativsystem - Windows. Därmed blir Windows 7 den absolut sista versionen av Windows någonsin. Beskedet kom som en chock för alla analytiker och har redan fått aktieindexet NASDAQ att sjunka drastiskt.

Den överraskande nyheten på presskonferensen kom från den amerikanska chefen för Microsofts Windows-division, Charles P. A. Anderson. Han förklarade beslutet med att användarna helt enkelt är för nöjda med Windows 7. Enligt de miljontals utvärderingar som Microsoft har erhållit från Windows 7-användare världen över, finns det enligt Charles P. A. Andersson inte en enda funktion som folk vill ha förbättrad, vilket gör att det inte finns någon efterfrågan på Windows 8.

Vi har pratat med Malte Ström, som är chef för utvecklingsavdelningen på Microsoft Sverige för att höra om konsekvenserna av det här beslutet:
–Då vi arbetade med Windows 7 fann vi ganska många fel i operativsystemet under testfasen, därför var vi säkra på att kunderna snabbt skulle efterfråga en ny och bättre version. Efterföljaren hade vi redan döpt till Windows 8. Dessvärre har det visat sig att de kända fel som finns med Windows 7 har inte varit tillräckligt störande för användarna för att berättiga en ny version. De allra flesta har inte ens lagt märke till de inbyggda fel som våra tekniker har lagt månader av arbete på att plantera, vilket följdaktligen innebär att det helt enkelt inte existerar någon efterfrågan på Windows 8.

Microsoft bedyrar att beslutet om att lägga ner utvecklingen av ytterligare Windows-versioner inte kommer innebära nedskärningar bland de anställda. I stället kommer hela utvecklingsteamet för Windows 8 att flyttas över till den avdelning som utvecklar Windows inbyggda faxprogram. Enligt Malte Ström har faxprogrammet varit i stort behov av en uppgradering i flera år, men det har försummats på grund av personalbrist.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Skapa flera skrivbord i Windows

Skapa flera skrivbord i Windows

Använd flera skrivbord i Windows för att få ordning på alla öppna program och mappar.

Läs mer

Hämta stora Windows 10-uppdateringen nu

Hämta stora Windows 10-uppdateringen nu

Det finns ingen anledning att stå i kö och vänta på den nya stora uppdateringen till Windows 10. Hämta den nu!

Läs mer

Allt om iPhone

Allt om iPhone

Läs vår massiva täckning av Apples nya produkter.

Läs mer

Nyeste

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Så skulle Instagram se ut i Windows 95

Hur skulle Instagram se ut om det kördes i Windows 95? En rysk designer visar ett alternativ.

Läs mer

Historien om Microsoft Windows

Den här veckan är det sista chansen att uppgradera till Windows 10 utan att det kostar något. Här är historien om Windows ursprung.

Läs mer