62195xwindows-7-box-art_se.jpg

Aprilskämt: Slutet för Microsoft Windows

Microsoft konstaterar att Windows 7 är en gigantisk succé och lägger därför för all framtid ned utvecklingen av en efterföljare. Företaget menar att operativsystemet inte kan bli bättre. Så skrev vi här på nyhetssidan den 1:e april, men det var naturligtvis ett aprilskämt. Läs artikeln nedan för att se om du skulle blivit lurad.

31 mars 2011

Sent igår kväll svensk tid, upplyste Microsoft på en stor presskonferens att det för all framtid är slut med nya versioner av världens mest använda operativsystem - Windows. Därmed blir Windows 7 den absolut sista versionen av Windows någonsin. Beskedet kom som en chock för alla analytiker och har redan fått aktieindexet NASDAQ att sjunka drastiskt.

Den överraskande nyheten på presskonferensen kom från den amerikanska chefen för Microsofts Windows-division, Charles P. A. Anderson. Han förklarade beslutet med att användarna helt enkelt är för nöjda med Windows 7. Enligt de miljontals utvärderingar som Microsoft har erhållit från Windows 7-användare världen över, finns det enligt Charles P. A. Andersson inte en enda funktion som folk vill ha förbättrad, vilket gör att det inte finns någon efterfrågan på Windows 8.

Vi har pratat med Malte Ström, som är chef för utvecklingsavdelningen på Microsoft Sverige för att höra om konsekvenserna av det här beslutet: –Då vi arbetade med Windows 7 fann vi ganska många fel i operativsystemet under testfasen, därför var vi säkra på att kunderna snabbt skulle efterfråga en ny och bättre version. Efterföljaren hade vi redan döpt till Windows 8. Dessvärre har det visat sig att de kända fel som finns med Windows 7 har inte varit tillräckligt störande för användarna för att berättiga en ny version. De allra flesta har inte ens lagt märke till de inbyggda fel som våra tekniker har lagt månader av arbete på att plantera, vilket följdaktligen innebär att det helt enkelt inte existerar någon efterfrågan på Windows 8.

Microsoft bedyrar att beslutet om att lägga ner utvecklingen av ytterligare Windows-versioner inte kommer innebära nedskärningar bland de anställda. I stället kommer hela utvecklingsteamet för Windows 8 att flyttas över till den avdelning som utvecklar Windows inbyggda faxprogram. Enligt Malte Ström har faxprogrammet varit i stort behov av en uppgradering i flera år, men det har försummats på grund av personalbrist.

Kanske är du intresserad av...