Nya bärbara med mobilt bredband

Datorföretaget HP har släppt flera nya bärbara datorer på marknaden med inbyggt mobilt bredband baserat på Turbo 3G-teknik.

Med de nya bärbara datormodellerna från HP slipper du besvär med modem och andra prylar när du är på resande fot och behöver komma ut på nätet med din bärbara pc.

HP har byggt in den så kallade HSDPA eller Turbo 3G-tekniken i sex av sina bärbara modeller, och med inbyggd antenn och radiomodul i datorn krävs det bara ett SIM-kort för att kunna koppla upp maskinen på nätet.

"Det är betydligt lättare att använda mobilt bredband när det är en integrerad del av maskinen och man bara behöver dubbelklicka på en ikon för att koppla upp sig. När mobilt bredband finns inbyggt i din bärbara datorn är den alltid redo att användas. Uppkopplingen och därmed hastigheten är dessutom bättre, eftersom det finns mer plats för ordentliga antenner, och samtidigt har vi optimerat strömförbrukningen så att batteritiden blir längre med ett inbyggt HSDPA-modem än med ett externt", säger Henrik Johansson, som är marknadschef hos HP.

Hittills har man varit tvungen att ansluta ett usb-modem eller sätta in ett PC Card-modemkort i den bärbara datorn för att använda mobilt bredband. Men det behöver man alltså inte längre.

De bärbara modellerna med inbyggt mobilt bredband kostar från 8300 kronor och kan användas av abonnenter hos alla mobilföretag som erbjuder dataöverföring med 3G eller HSDPA.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer