Nu blir usb ännu bättre

Nu förbättras usb-tekniken ytterligare och blir ännu enklare att använda. De första datorerna med usb c är redan ute på marknaden.

Hämta artikeln här

Usb-tekniken har under åren spridit sig till så vitt skilda produkter som mobiltelefoner, pekdatorer, skrivare, möss, e-bokläsare, kameror, tv-apparater, stereoanläggningar, routrar, externa hårddiskar, bildskärmar och mycket annat. Det numera välkända rektangulära uttaget har i princip sett likadant ut sedan det dök upp för 17 år sedan. Under de här åren har det dock dykt upp ett antal varianter av usb-kontakter för att bättre passa olika typer av enheter. Vi tänker närmast på den kvadratiska och kraftiga kontakten till skrivare och den lilla micro-usb-kontakten som används i smartmobiler.

Det är detta sammelsurium av sladdar, kontakter och portar som den nya standarden för usb-kontakter ska göra slut på. Usb typ C, som är den officiella beteckningen, är tänkt att ersätta ­alla befintliga usb-kontakter.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Överför foton från mobil till pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÖverför foton från mobil till pc

Det blir allt vanligare att ta bilder med mobiltelefonen. Här i artikeln visar vi hur du flyttar över bilderna från mobilen till datorn.

Läs mer

Chassit för tågälskare

Chassit för tågälskare

Datorlådan som får datorn att gå som tåget (nästan).

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer