Svenskar utvecklar hälsomus

Ny mus läser inte bara av underlaget utan dessutom användaren.

Den svenska hårdvarutillverkaren Mionix arbetar med att utveckla en datormus som inte bara fungerar som en vanlig mus, den kommer även kontinuerligt att med hjälp av inbyggda "läsa av" användaren. Musen heter Naos Quantified Gaming (eller QG) och sensorerna kommer bland annat att läsa av användarens hjärtfrekvens, elektriska spänningar i huden för att till exempel mäta stressnivåer. Alla uppgifter samlas in och redovisas i realtid på skärmen, vilket ska hjälpa dig att förstå och förbättra hur du spelar. Informationen kan även användas i kombination med andra program för att registrera och utvärdera bland annat användarens stressnivåer vid olika uppgifter.

Musen befinner sig för tillfället på prototypstadiet, och om allt går som planerat släpps den färdiga Mionix Naos QG i sommar.

Läs mer om...
Relaterade artiklar
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Starta och avsluta program

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStarta och avsluta program

Du måste veta hur pro­gram­men i datorn startas och avslutas för att kunna skicka e-post, surfa på nätet eller spela spel. Här får du lära dig hur.

Läs mer

Razer lanserar hypermus

Razer lanserar hypermus

Ny datormus höjer ribban för musprestanda.

Läs mer

Är pekaren försvunne?

Är pekaren försvunne?

Ett enkelt tips för att pekaren aldrig mer ska försvinna.

Läs mer

Nyeste

Slip for de langsomme dobbeltklik med musen

Tip: Der findes en anden måde at dobbeltklikke på, som du måske ikke kendte til!

Läs mer

Bättre samvete

Tänk på miljön och spara pengar – stäng av musen

Läs mer

Är pekaren försvunne?

Ett enkelt tips för att pekaren aldrig mer ska försvinna.

Läs mer