Mus för fötterna

När två händer helt enkelt inte räcker till får man ju ta fötterna till hjälp. Med en speciell pc-mus för fötterna kan du koncentrera dig på att använda fingrarna på tangentbordet.

5 mars 2008

Om du tycker att varken mus eller musmatta gör sig på ditt skrivbord, är Footime Foot Mouse definitivt något som kommer att väcka ditt intresse och kanske till och med underlätta ditt arbete vid datorn.

Den ena foten placeras i något som liknar en badsandal som styr markören på skärmen. Den andra foten placeras på en pedalbräda med knappar som fungerar som vänster och höger musknapp, utöver en mängd andra funktioner som användaren själv kan ställa in. Sedan kan du använda Footime Foot Mouse precis som vilken pc-mus som helst.

Fotmusen kan vara ett perfekt pc-redskap för fysiskt handikappade. Personer som lider av musarm eller liknande förslitningsskador kan kanske också få glädje av den alternativa musen, som ansluts till en Windows-pc via usb och kräver två lediga usb-portar.

Fotmusen, som det nog tar lite tid att vänja sig vid, kan bli din för 199 dollar, drygt 1200 kronor. Footime Foot Mouse finns ännu inte till försäljning i Sverige.

Kanske är du intresserad av...