Ljudlös ersättare till hårddisken

Traxdata SSD är en ny serie hårddiskar på upp till 128 gigabyte.

Nu kommer det flashhårddiskar från alla håll. De nya SSD-diskarna använder samma typ av minnen som usb-minnen och minneskort och de är avsedda att ersätta hårddisken i en dator. Fördelarna är att de är tysta och kallare, ­eftersom de inte innehåller några rörliga delar. Nackdelen är att SSD-diskar är tio gånger dyrare per ­megabyte än vanliga hårddiskar.

Nu hoppar holländska Traxdata på tåget med en ny serie SSD-diskar i storlekar från 32 till 128 gigabyte. Överföringshastig­heten uppges till 110 mega-byte/s, vilket är högre än för de flesta hårddiskar.

Traxdata släpper två varianter av SSD-diskar: Ultra-S Plus Series multi-level cell, som är av MLC-typ, och Ultra-S Plus Series single-level cell, som är av SLC-typ. MLC är en långsammare variant av SSD, medan SLC är snabbare och dubbelt så dyrt. Några priser är inte klara när detta skrivs.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Jättesnabba usb-minnen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLJättesnabba usb-minnen

Vart och ett av dessa usbminnen rymmer lika mycket information som 50-100 vanliga cd-skivor. Dessutom är de jättesnabba på att överföra filer till och från en dator.

Läs mer

USB

USB

En kontakt till allt!

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer