Sonos Zoneplayer S5

Sonos ZonePlayer S5 är en nätverksansluten musik­spelare med inbyggda stereohögtalare

Pris:

4.000,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Den ansluts till ett nätverk och kan ­sedan spela upp musik som finns i en dator eller på en nätverkshårddisk. S5 ansluts med en nätverkskabel till nätverket. Har du ett Sonossystem ­sedan tidigare kan det ­anslutas trådlöst till det. I bägge fallen går det att styra spelaren via exempelvis en bärbar dator. Den som har en iPod Touch eller ­iPhone kan ladda hem ett gratisprogram från Sonos och styra hela anläggningen därifrån. Ett annat alternativ är att köpa Sonos egen fjärrkontroll för 1 700 kronor, vilket ungefär är vad en iPod Touch kostar.

Ljudet är fylligt och riktigt bra, särskilt med tanke på hur kompakt S5 är. Den har inbyggd baslåda och när vi packade upp enheten och körde var basljudet lite för dominerande. Det är dock enkelt att justera ljudbilden med hjälp av programmet i datorn. S5 klarar utan tvekan att fylla ett mindre rum med ljuv musik.

Förutom digitala ljudformat som mp3 och flac kan S5 även spela upp internet­radio. Det ger förstås Sonos en extra dimension och något att fundera på när man tittar på den väl tilltagna prislappen. Visst får man bra funktionalitet och fint ljud, men 4 000 kronor är mycket pengar.

Fakta

• Anslutningar: Hörlurar, extern
mediespelare
• Mått: 36,5x21,7x12,3 cm
• Vikt: 4,2 kg

  • Riktigt bra ljud

  • Enkel installation

  • Internetradio

  • Dyr

  • Ingen fjärrkontroll

Externa länkar
Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Väckarklocka med spionkamera

Väckarklocka med spionkamera

En ny amerikansk väckarklocka har inbyggd rörelsesensor och videokamera. Börjar du göra ovanliga rörelser filmar kameran dina rörelser.

Läs mer

Headset med profiler

Headset med profiler

Sitter det ett bra ljudkort i datorn är det bäst att ansluta Creatives headset Sound Blaster Tactic 3D Sigma direkt till det och strunta i det usb-ljudkort som följer med.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ljuvligt ljud från datorn

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLLjuvligt ljud från datorn

Glöm bort de små eländiga högtalarna som följde med datorn. Det är inte dyrt att få riktigt bra ljud i datorn.

Läs mer

Nyeste

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

Inget ljud från högtalarna

Tip: Lösa ljudproblem i datorn.

Läs mer

Bioljud från Philips

CES 2016: Philips har tagit bort sladdarna till sina nya trådlösa surroundhögtalare.

Läs mer