Creative Sound Blaster Tactic 3D Sigma

Sitter det ett bra ljudkort i datorn är det bäst att ansluta Creatives headset Sound Blaster Tactic 3D Sigma direkt till det och strunta i det usb-ljudkort som följer med.

Pris:

800,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Öronsnäckorna sluter tätt kring öronen, vilket hjälper till att ge ett mjukt ljud med god balans. Dessvärre blir basen tämligen tunn när vi spelar musik. Mikrofonen, som går att ta bort när den inte används, ger ett klart ljud som gör att mottagaren mycket tydligt hör vad man säger.

Med hjälp av usb-ljudkortet blir man oberoende av ljudkortet i exempelvis en bärbar dator. Det fungerar direkt när det sätts på plats i en usb-port och det behövs inga drivrutiner. Om man installerar programmen på den cd-skiva som följer med öppnas en ny ljudvärld, i form av Creatives X-Fi-funktioner. De förbättrar bland annat mp3-ljud högst påtagligt. Det går även att få 3d-ljud i lurarna och lägga på effekter i mikrofonen så att man låter som exempelvis en rymdvarelse från en gammal B-film. Det går även att upprätta ljudprofiler för olika användningsområden. Det är ju inte säkert att ljudvolymen, mikrofonens inspelningsvolym samt equalizerns inställningar är desamma för spel, ip-telefoni och film. Med hjälp av profilerna kan ljudet skräddarsys för de olika fallen.

Creatives lurar är bekväma att bära länge och ljudet är överlag bra.

Fakta

• Anslutningar: Telepropp, usb
• Kabellängd: 2 meter

  • Ljudprofiler

  • Avtagbar mikrofon

  • Lätt burkigt ljud

Externa länkar
Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Radio när du har tid

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLRadio när du har tid

Lyssna på dina favoritradioprogram när det passar. Poddradio är populärt.

Läs mer

Mp3-spelare spelar in från radio

Mp3-spelare spelar in från radio

En ny typ av mp3-spelare har kommit ut på marknaden. Spelaren har inbyggd fm-radio och det är möjligt att spela in radio och spara ljudet som mp3-filer.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ljuvligt ljud från datorn

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLLjuvligt ljud från datorn

Glöm bort de små eländiga högtalarna som följde med datorn. Det är inte dyrt att få riktigt bra ljud i datorn.

Läs mer

Nyeste

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

Inget ljud från högtalarna

Tip: Lösa ljudproblem i datorn.

Läs mer

Bioljud från Philips

CES 2016: Philips har tagit bort sladdarna till sina nya trådlösa surroundhögtalare.

Läs mer