philips as111

Klockradio för Androidlurar

Philips är först ut med dockningshögtalare för Androidtelefoner. En av de tre nya modellerna gör om telefonen till en klockradio.

5 september 2011 av Markus Dahlberg

Högtalare med inbyggd dockningsstation för mobiltelefoner och/eller mediespelare är inget nytt. Det är i princip omöjligt att räkna upp alla som finns för iPod/iPhone/iPad. Nu får dock alla vänner av Android samma chans. Philips släpper nämligen tre dockningshögtalare för datormobiler med det operativsystemet.

Fidelio AS111 är en rund högtalare med inbyggd klocka som gör det möjligt att vakna upp till favoritmusiken som finns i telefonen. AS351 respektive AS851 är två större högtalare som kan användas som en steroanläggning.

En utmaning för Philips har varit att det inte finns någon standardiserad placering av microUsb-kontakten på Androidtelefonerna. Philips har utvecklat en anslutning som kan justeras i tre dimensioner för att docka Android-mobiler oberoende av tillverkare. Det innebär att nästan alla mobiler med operativsystemet Android kan dockas till högtalaren utan att batteritid förbrukas, eftersom de samtidigt laddas. Tack vare den patenterade dockningslösningen går det dessutom att justera mobilen till mitten av högtalaren för att det hela ska se mer tilltalande ut.

Kanske är du intresserad av...