Klockradio för Androidlurar

Philips är först ut med dockningshögtalare för Androidtelefoner. En av de tre nya modellerna gör om telefonen till en klockradio.

Högtalare med inbyggd dockningsstation för mobiltelefoner och/eller mediespelare är inget nytt. Det är i princip omöjligt att räkna upp alla som finns för iPod/iPhone/iPad. Nu får dock alla vänner av Android samma chans. Philips släpper nämligen tre dockningshögtalare för datormobiler med det operativsystemet.

Fidelio AS111 är en rund högtalare med inbyggd klocka som gör det möjligt att vakna upp till favoritmusiken som finns i telefonen. AS351 respektive AS851 är två större högtalare som kan användas som en steroanläggning.

En utmaning för Philips har varit att det inte finns någon standardiserad placering av microUsb-kontakten på Androidtelefonerna. Philips har utvecklat en anslutning som kan justeras i tre dimensioner för att docka Android-mobiler oberoende av tillverkare. Det innebär att nästan alla mobiler med operativsystemet Android kan dockas till högtalaren utan att batteritid förbrukas, eftersom de samtidigt laddas. Tack vare den patenterade dockningslösningen går det dessutom att justera mobilen till mitten av högtalaren för att det hela ska se mer tilltalande ut.


Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Elektronisk tränare

Elektronisk tränare

Många tycker att fysisk träning är så tråkigt och jobbigt att de inte bryr sig om att träna alls. På CeBIT-mässan visas dock en elektronisk tränare som kan göra det enklare och roligare att hålla sig i form.

Läs mer

Lås usb-minnet

Lås usb-minnet

Glöm bort avancerad kryptering och dolda filer. Med det här usb-minnet låser du inne dina filer på det gamla sättet.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer