Sladdar överallt - så här får du ordning på dem

Video: Är du less på alla sladdar som ringlar fram överallt och som mest samlar damm? Med detta tips slipper du sladdtrassel.

Har du tröttnat på alla sladdar och kabelhärvor som gömmer sig under skrivbordet? Bygg världens smartast kabelhållare själv!

Det här tipset är så enkelt att vi borde ha kommit på det själva för länge sedan: En hemgjord superpraktisk kabelhållare som är mycket enklare att använda än någon av de lösningar som finns att köpa i butikerna.

Idén bakom kabelhållaren kommer från en av PC-tidningens läsare och det bästa är att du kan göra den redan nu eftersom du förmodligen redan har allt som behövs.
Gör så här
Leta upp en gammal pärm som du inte behöver längre. Vi är många som har pärmar hemma men som vi aldrig öppnar numera. Måste de ta upp plats i bokhyllan? Om inte kan de få nytt liv.

Ta ut alla gamla papper och pilla försiktigt loss själva ringmekanismen. Se till att inte förstöra något av metallen och att hålen är fria – de behövs för att fästa ringbindningen under skrivbordet med lämpliga skruvar.

Leta upp en lämplig plats för din nya kabelhållare, till exempel under ett bord eller bakom en hylla. Skruva fast ringbindningen ordentligt. När det är klart har du en enkel och mycket praktisk hållare som det dessutom är lätt att fästa nya (eller ta bort gamla) sladdar i.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Digitalisera videofilmer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLDigitalisera videofilmer

En komplett guide till hur du kopierar gamla vhs-filmer till datorn.

Läs mer

Ordning på sladdarna

Ordning på sladdarna

Video: Bygg världens smartaste kabelhållare.

Läs mer

Nya kablar ska underlätta för mobilägaren

Nya kablar ska underlätta för mobilägaren

Många av de största mobiltillverkarna går nu över till den nya standarden för anslutning av utrustning till mobilen. Resultatet blir enhetliga kablar som kan återanvändas när man byter telefon.

Läs mer

Nyeste

Framtiden saknar hörlursuttag

Kommer du ihåg tiden då du kunde lyssna på musik via ett hörlursuttag?

Läs mer

Smart sladdförvaring

Se det enkla och bästa sättet att förvara alla sladdar.

Läs mer

Digitalisera videofilmer

En komplett guide till hur du kopierar gamla vhs-filmer till datorn.

Läs mer