jack

Hörlursuttaget på väg att pensioneras

"Ett hörlursuttag, vad är det, mamma?" Den frågan kommer du att få om några år, i varje fall som Apple och Samsung får bestämma.

21 september 2016 av SNI

Apple gav somliga personer en smärre chock vid lanseringen av iPhone 7. Den nya generationen Apple-telefoner saknar ett uttag för hörlurar och headset. Om du vill lyssna på musik får du antingen göra det med trådlösa så kallade AirPods, eller använda en Lightning-kabel. Det sistnämnda betyder att det inte går att lyssna på musik och ladda telefonen samtidigt.

Efter lanseringen har det dykt upp fler indikationer på att hörlursuttaget på allvar är på väg bort. Även nästa generation av Apples bärbara dator MacBook kommer att sakna det välkända uttaget. Apple har gjort undersökningar kring hur många som faktiskt använder hörlursuttaget, ett klart tecken på att företaget överväger att dumpa kontakten fullständigt.

Även Samsung är på väg i samma riktning, den sydkoreanska företaget överväger i varje fall att ta bort kontakten på sina kommande produkter. Det skulle kunna bli startskottet för en duell mellan giganterna om vilken standard som vi kommer att använda i framtiden - en duell som vi användare kan tvingas vara intresserade av eftersom vi kan komma att behöva investera i olika typer av sladdar bara för att kunna lyssna på våran musik.

Läs mer om iPhone här.

Kanske är du intresserad av...