Intelligent bord

Microsoft har vidareutvecklat sitt intelligenta och tryckkänsliga bord Surface, som ursprungligen utvecklades för hotell och företag. Nu har priset dock sjunkit så mycket att tekniken kan bli intressant för konsumenter.

Microsoft jobbar på med sin interaktiva och integrerade bordsdator Surface. I samarbete med Samsung lanserar de snart Surface 2.0, som kan mer än den första versionen samtidigt som den är både elegantare och billigare. Microsoft menar fortfarande att Surface hör hemma som en sorts informationskiosk i exempelvis hotellobbyer, butiker, restauranger och sjukhus.

Nya Surface baseras på en 40-tumsskärm från Samsung, AMD:s processor Athlon II X2 och ATI:s grafikprocessor Radeon HD 6700. Det hela styrs av Windows 7.

Surface är ett bord där bordsytan består av själva skärmen. Den är tryckkänslig och kan hålla reda på 50 punkter samtidigt. Tekniken kan identifiera text och speciella märkningar av objekt som placeras på bordet. Glaset som täcker skärmen tillverkas av företaget Corning, som bland annat gör glasen till iPhone. De lovar att glaset håller även om man tappar en ölflaska på det från en halvmeters höjd.

Surface 2.0 kommer att kosta cirka 50000 kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer