Logitech mus

Höstnytt från Logitech

Logitech inleder hösten genom att lansera en rad nya produkter – bland annat högtalare, tangentbord, möss, fjärrkontroller, webbkameror och mediespelare.

15 oktober 2009
Logitech Z520
Logitech Squeezebox

Logitech är ursprungligen ett schweiziskt företag, som gjort sig kända för att tillverka datortillbehör av olika slag. Mest känner vi väl till deras möss och tan-gentbord, men utbudet är mycket större än så och höstens nyheter är många. Möss har varit Logitechs huvudprodukt sedan 1981 och nu tar man deras funktionalitet till nya nivåer. Genom Logitech Darkfield Laser Tracking lovar Logitech att musen fungerar på i princip alla typer av underlag, till och med genomskinligt glas och högblanka ytor. Det finns två nya modeller – Performance Mouse MX, för högerhänta, och den mindre Anywhere Mouse MX, som passar alla handstorlekar och är avsedd för bärbara datorer. Andra nyheter är Squeezebox Radio, som är en liten bärbar mediespelare som ansluts till ett trådlöst nätverk, och Squeezebox Touch, som har liknande funktioner men är försedd med pekskärm.

Högtalare med rymdljud Logitech Z520 är bordshögtalare för alla som vill kunna njuta av en full ljudbild var de än befinner sig i rummet. Z520 skickar nämligen inte bara ut ljudet i en riktning, som de flesta vanliga högtalare gör, utan låter även bakåt. Denna teknik kallas för omnidirektionell, eller 360-gradersljud, och betyder i praktiken att ljudbilden är mindre beroende av var du befinner dig i förhållande till högtalarna. Det finns fyra olika paket: Z323 och Z523, med subwoofer och 2.1-ljud, samt Z320 och Z520, med bara två högtalare, lämpliga för bärbara datorer.

Fjärr med radiovågor Den nya återuppladdningsbara multifjärrkontrollen Harmony 900 har pekskärm i färg, en knappsats som förändras beroende på val och använder sig av radio i stället för traditionellt infrarött ljus, vilket gör att du kan kontrollera tv:n, filmer, spel och musik även om enheterna är gömda bakom stängda skåpdörrar eller står i ett annat rum. Att Ipod och Iphone är populära produkter för musiklyssning tar Logitech fasta på med två nya dockningsstationer: Logitech Rechargeable Speaker S315i, som ger upp till 20 timmars lyssnande och Logitech Portable Speaker S125i, som gör det lätt att ta med musiken in i sovrummet, köket, vardags rummet eller trädgården. Utöver dessa trots allt ganska normala produkter har Logitech också lanserat en rad nya spelprodukter, som pedaler, spelkontroller, flygsimulatorkontroller och – kronan på verket – trådlösa gitarrer och trummor till det enormt populära spelet Guitar Hero.

Kanske är du intresserad av...