Höstnytt från Logitech

Logitech inleder hösten genom att lansera en rad nya produkter – bland annat högtalare, tangentbord, möss, fjärrkontroller, webbkameror och mediespelare.

Logitech är ursprungligen ett schweiziskt företag, som gjort sig kända för att tillverka datortillbehör av olika slag. Mest känner vi väl till deras möss och tan-gentbord, men utbudet är mycket större än så och höstens nyheter är många.
Möss har varit Logitechs huvudprodukt sedan 1981 och nu tar man deras funktionalitet till nya nivåer. ­Genom Logitech Darkfield Laser Tracking lovar Logitech att musen fungerar på i princip ­alla typer av underlag, till och med genomskinligt glas och högblanka ytor. Det finns två nya modeller – Performance Mouse MX, för högerhänta, och den mindre Anywhere Mouse MX, som passar alla handstorlekar och är avsedd för bärbara datorer. Andra nyheter är Squeezebox Radio, som är en liten bärbar mediespelare som ansluts till ett trådlöst nätverk, och Squeezebox Touch, som har liknande funktioner men är försedd med pekskärm.

Högtalare med rymdljud
Logitech Z520 är bordshögtalare för alla som vill kunna njuta av en full ljudbild var de än befinner sig i rummet. Z520 skickar nämligen inte bara ut ljudet i en riktning, som de flesta vanliga högtalare gör, utan låter även bakåt. Denna teknik kallas för omnidirektionell, eller 360-gradersljud, och betyder i praktiken att ljudbilden är mindre beroende av var du befinner dig i förhållande till högtalarna. Det finns fyra olika paket: Z323 och Z523, med subwoofer och 2.1-ljud, samt Z320 och Z520, med bara två högtalare, lämpliga för bärbara datorer.

Fjärr med radiovågor
Den nya återuppladdningsbara multifjärrkontrollen Harmony 900 har pekskärm i färg, en knappsats som förändras beroende på val och använder sig av radio i stället för traditionellt infrarött ljus, vilket gör att du kan kontrollera tv:n, filmer, spel och ­musik även om enheterna är gömda bakom stängda skåpdörrar eller står i ett ­annat rum.
Att Ipod och Iphone är populära produkter för musiklyssning tar Logitech fasta på med två nya dockningsstationer: Logitech Rechargeable Speaker S315i, som ger upp till 20 timmars lyssnande och Logitech Portable Speaker S125i, som gör det lätt att ta med musiken in i sovrummet, köket, vardags
rummet eller trädgården. Utöver dessa trots allt ganska normala produkter har Logitech också lanserat en rad nya spelprodukter, som pedaler, spelkontroller, flygsimulatorkontroller och – kronan på verket – trådlösa gitarrer och trummor till det enormt populära spelet Guitar Hero.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer