Test av Synology Diskstation DS112

Synology Diskstation DS112 imponerar i första hand med den otroliga mängd funktioner som ingår. Det är lätt att öppna chassiet och montera en hårddisk.

Hämta artikeln här

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Synology Diskstation DS112.

DS112 är en nätverkshårddisk (NAS) för hemmabruk. En NAS är i praktiken en extern hårddisk som ansluts till ett nätverk, så att den kan nås av alla datorer i nätverket.

DS112 är dock inte en NAS för nybörjare. Den är nämligen tom och man måste köpa till en intern hårddisk och montera den själv. Det är å andra sidan mycket enkelt. Det behövs inga verktyg för att öppna lådan och hårddisken kan bara monteras på ett enda sätt och skruvas fast med skruvar som följer med.

Med det program som följer med är det lätt att hitta NAS:en på nätverket och det krävs inte många klick för att färdigställa hårddisken och installera Synologys operativsystem DSM 4.0 på den. Det är först när man via webbläsaren loggar in på NAS:en som alla möjligheter och funktioner blir tillgängliga. Snabbt står det klart att det här är mycket mer än en simpel hårddisk för att lagra filer. DSM är fullt av funktioner och i själva verket är DS112 en liten dator med en egen processor och som sagt ett eget operativsystem.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Snabba externa hårddiskar

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSnabba externa hårddiskar

Det finns ingen anledning att vänta i timmar på att säkerhetskopian ska sparas. Nya snabba externa hårddiskar med usb 3.0 håller på att ta över marknaden. Vi testar tolv externa hårddiskar.

Läs mer

Så ofta dör en hårddisk

Så ofta dör en hårddisk

Ny undersökning visar hur länge hårddiskar brukar leva.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Stora hårddiskar

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStora hårddiskar

Stora externa hårddiskar rymmer otroliga mängder bilder, filmer, text-dokument och säkerhetskopior, som kan överföras snabbt. Vi testar åtta stora hårddiskar.

Läs mer

Nyeste

Plats för 12 miljoner bilder

Seagate lanserar en SSD-hårddisk på hela 60 TB, men det finns en hake.

Läs mer

SSD slår storleksrekord

Nyutvecklad SSD lagrar mer än mekaniska hårddiskar.

Läs mer

Fem externa SSD-enheter

Jämförande test av externa SSD-enheter för blixtsnabb lagring.

Läs mer