Test_usb_komse_072012

Snabba externa hårddiskar

Det finns ingen anledning att vänta i timmar på att säkerhetskopian ska sparas. Nya snabba externa hårddiskar med usb 3.0 håller på att ta över marknaden. Vi testar tolv externa hårddiskar.

2 maj 2012

I din dator gömmer det sig dokument, bilder, program och annat som du absolut inte vill bli av med om något händer. Går hårddisken sönder kan filerna vara förlorade för alltid, såtillvida det inte finns fräscha säkerhetskopior av dem förstås.

Det bästa och enklaste stället att lagra filerna på är en extern hårddisk. De är snabba, enkla att ansluta och lätta att förvara på en bra plats utan större risk för att informationen på dem ska gå förlorad när man hanterar dem. Dvd-skivor är mindre bra, bland annat för att de lätt blir repiga.

Det finns hårddiskar i många fysiska storlekar, från rena skrivbords modeller till små enheter som ryms i innerfi ckan. Den här gången testar vi tolv externa hårddiskar för stationärt eller mobilt bruk. De stora hårddiskarna för en fast plats vid datorn är på 3,5 tum, medan de mindre som passar i datorväskan är på 2,5 tum.

Lagringskapaciteterna varierar från 320 gigabyte till tre terabyte, så här finns något för alla – oavsett om du vill ta med dig bilder och några filmer på resan eller om du vill lägga kopior av familje bilderna i tryggt förvar eller spara hela cd-samlingen på en hårddisk.

Kanske är du intresserad av...