Den bästa nätverksservern

Vi testar nio servrar för nätverket, så kallade NAS:ar, som alla rymmer två hårddiskar och därmed ger gott om lagringsutrymme på nätverket.

Hämta artikeln här

Med en modern NAS får du mycket mer än en nätverkshårddisk. I praktiken är de enkla ­datorer som kan hantera tjänster som till exempel iTunes, ftp för filåtkomst via internet eller hämtning av stora filer från internet.

Vi testar nio NAS:ar som alla har plats för två hårddiskar, vilket i praktiken innebär att de kan rymma sex terabyte. Vinnaren i testet är Thecus N2800 som har mycket ramminne, en kraftfull processor och usb 3.0-portar för externa enheter. Konkurrensen är dock hård och det finns en annan server som är nästan lika bra.

I stortestet som du kan läsa här ser du hur de olika servrarna klarar sig och vilka enheter du ska hålla dig borta från.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Snabba externa hårddiskar

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSnabba externa hårddiskar

Det finns ingen anledning att vänta i timmar på att säkerhetskopian ska sparas. Nya snabba externa hårddiskar med usb 3.0 håller på att ta över marknaden. Vi testar tolv externa hårddiskar.

Läs mer

Trådlös mediehårddisk

Trådlös mediehårddisk

Verbatim MediaStation Pro ansluts trådlöst till nätverket och med en hdmi-kabel till tv:n. Den kan spela upp de flesta mediefiler och klarar även av internetradio.

Läs mer

Hårddiskar

PC-tidningens tester av hårddiskar, nätverkshårddiskar, ssd-enheter och minneskort.

Läs mer

Nyeste

Plats för 12 miljoner bilder

Seagate lanserar en SSD-hårddisk på hela 60 TB, men det finns en hake.

Läs mer

SSD slår storleksrekord

Nyutvecklad SSD lagrar mer än mekaniska hårddiskar.

Läs mer

Fem externa SSD-enheter

Jämförande test av externa SSD-enheter för blixtsnabb lagring.

Läs mer