Alltid fungerande drivrutiner

Var förutseende och säkerhetskopiera datorns alla drivrutiner medan allting fungerar. Programmet DriverBackup gör jobbet.

Hämta artikeln här

Drivrutiner är små program som ser till att Windows kan kommunicera med enheter som ansluts till datorn, såväl internt som externt. Till vardags märks inte drivrutinerna – tillbehören bara fungerar. Det är när det uppstår problem, till exempel med en skrivare, kan orsaken vara att drivrutinerna inte har upp­daterats till de senaste versionerna.

Och hur undviker du att hamna i en sådan situation? Lösningen är inte svårare än att se till att alltid ha de senaste drivrutinerna installerade. Många drivrutiner uppdateras automatiskt som en del av Windows Update. Om du däremot har äldre utrustning, eller tillbehör av mer okända tillverkare, kan du själv behöva leta på internet efter den senaste versionen, ladda hem och installera den.

I den här artikeln visar vi inte bara hur du hittar nya drivrutiner, du får även ett praktiskt verktyg som hjälp på vägen. Programmet DriverBackup identifierar alla drivrutiner på din dator och hjälper dig att säkerhetskopiera dem. På så sätt kan du alltid gå tillbaka till en stabil version, om något skulle gå galet. Lär dig dessutom mer om de olika metoderna för att få datorns kringutrustning att fungera så bra som möjligt.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Supersnabba usb-minnen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSupersnabba usb-minnen

Gott om plats för filer som dessutom går snabbt att spara, det är vad man får med de nya usb-minnena. Vi har samlat ihop elva modeller och testet visar att det är värt att tänka sig för innan man köper ett usb 3.0-minne.

Läs mer

Nätverkskontakt

Nätverkskontakt

Med tiden har många hem fått två eller flera datorer och nätverken har därmed trätt in i hemmen, där de ger nytt liv till spel och gör det möjligt att dela hårdvara och filer.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer