Grön laddare sparar på strömmen

Laddarna till alla mobila enheter är riktiga mijöbovar, särskilt som de faktiskt drar ström även om de inte används utan bara sitter i eluttaget. Massor med energi slösas bort till ingen nytta på grund av detta, men det blir det slut med nu med en grön batteriladdare som visas på CeBIT-mässan.

De flesta av oss laddar upp våra mobiltelefoner på nätterna och när vi går hemifrån kopplar vi ur laddaren och tänker inte mer på det. I verkligheten forstätter dock laddarna att dra ström även om de bara sitter kvar i eluttagen. Det här problemet har fått företaget Osun Goods att ta fram en batteriladdare som stänger av strömmen helt när produkten den används till är fulladdad.

Laddaren är utformad som en svamp och sättas direkt i eluttaget. Produkten visas på årets upplaga av it-mässan CeBit och det är inga små löften som tillverkaren ger: Om 70 miljoner människor byter ut sina gamla laddare mot den här nya laddaren kommer koldioxidutsläppen att minska med 47 miljoner ton om året.

Den nya laddaren finns i flera färger och är kompatibel med den typ av usb-laddare som EU har bestämt att alla mobiltelefoner måste säljas med.

Den gröna svampen finns inte att köpa ännu men när den kommer är riktpriset cirka 200 kronor. Osun Goods har även tagit fram en dockningsstation till iPod och iPhone, som fungerar efter samma princip.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta alla stora filer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta alla stora filer

Ta reda på vilka mappar och filer som tar störst plats på hårddisken. Med programmet Disk Space Fan hittar du snabbt de största filerna på hårddisken.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer