geocaching komse 062011

På skattjakt med geocaching

Frisk luft, motion och en kul dag med spännande upplevelser i staden eller ute i naturen. Det är ingredienserna i aktiviteten geocaching. Allt du behöver för att vara med är en alldeles vanlig gps.

17 mars 2016

Små gps-enheter har blivit var mans egendom och sitter ofta inbyggda i mobiltelefoner, kameror med mera. Men visste du att den avancerade vägvisaren kan en del annat, mer än att bara ta dig från en adress till en annan? Du kan till exempel ta med den lilla stigfinnaren på skattjakt där koordinater och satelliter ersätter den gamla vanliga skattkartan.

Geocaching har med tiden brett ut sig över hela världen. Med geocaching använder du webbsidor på internet för att hitta koordinaterna till skatter – eller caches som de kallas på fackspråk. Du ska leta i närheten av din bostad, i sommarstugeområdet eller kanske på den plats ni valt för sommarsemestern. Koordinaterna för skatten knappar du in i gps:en som sedan visar vägen fram till skatten. Det kanske låter enkelt, men verkligheten visar att det ofta kan vara lika svårt som för sjörövarna att hitta den gömda skatten.

Här tar vi en titt på vad geocaching handlar om, tittar på utrustningen och visar hur du ska komma ut och njuta av naturen tillsammans med familj och vänner. Vem vet, geocaching kan kanske ta dig till helt nya platser som du aldrig annars skulle ha besökt?

Planera jakten Innan du ger dig ut med en gps i handen ska du välja ut de cacher som du vill försöka hitta. Till det ändamålet kan du använda webbplatsen Geocaching.com där du kan hitta och registrera skatter. Webbplatsen är den största och mest omfattande som finns för geocaching. Du behöver en profil för att använda den. Här visar vi hur du skapar profilen och sedan börjar söka efter en skatt.

Kanske är du intresserad av...