På skattjakt med geocaching

Frisk luft, motion och en kul dag med spännande upplevelser i staden eller ute i naturen. Det är ingredienserna i aktiviteten geocaching. Allt du behöver för att vara med är en alldeles vanlig gps.

Hämta artikeln här

Små gps-enheter har blivit var mans egendom och sitter ofta inbyggda i mobiltelefoner, kameror med mera. Men visste du att den avancerade vägvisaren kan en del annat, mer än att bara ta dig från en adress till en annan? Du kan till exempel ta med den lilla stigfinnaren på skattjakt där koordinater och satelliter ersätter den gamla vanliga skattkartan.

Geocaching har med tiden brett ut sig över hela världen. Med geocaching använder du webbsidor på internet för att hitta koordinaterna till skatter – eller caches som de kallas på fackspråk. Du ska leta i närheten av din bostad, i sommarstugeområdet eller kanske på den plats ni valt för sommarsemestern. Koordinaterna för skatten knappar du in i gps:en som sedan visar vägen fram till skatten. Det kanske låter enkelt, men verk­ligheten visar att det ofta kan vara lika svårt som för sjörövarna att hitta den gömda skatten.

Här tar vi en titt på vad geocaching handlar om, tittar på utrustningen och visar hur du ska komma ut och njuta av naturen tillsammans med familj och vänner. Vem vet, geocaching kan kanske ta dig till helt nya platser som du aldrig annars skulle ha besökt?

Planera jakten
Innan du ger dig ut med en gps i handen ska du välja ut de cacher som du vill försöka hitta. Till det ända­målet kan du använda webbplatsen ­Geocaching.com där du kan hitta och registrera skatter. Webbplatsen är den största och mest omfattande som finns för geocaching. Du behöver en profil för att använda den. Här ­visar vi hur du skapar profilen och ­sedan börjar söka efter en skatt.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Mio C620

Mio C620

En bra gps som är enkel att använda. Många bra funktioner som är nyttiga.

Läs mer

Hitta skatter med din mobil

Hitta skatter med din mobil

GRATIS GUIDE: Så går du på skattjakt med sin smartmobil och geocaching.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Allt om navigering via gps

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLAllt om navigering via gps

Det krävs en hel del trick i telefonen för att den ska veta vart du är.

Läs mer

Nyeste

Allt om navigering via gps

Det krävs en hel del trick i telefonen för att den ska veta vart du är.

Läs mer

Bästa navigerings-appen för mobilen

Kan mobiltelefonen ersätta en riktig gps? Vi testar 6 navigerings-appar för Android, iOS och Windows.

Läs mer

Hitta skatter med din mobil

GRATIS GUIDE: Så går du på skattjakt med sin smartmobil och geocaching.

Läs mer