Framtidens dvd-teknik heter Blu-ray

Striden om nästa generation inom dvd-tekniken är slutligen avgjord. Toshiba har dragit tillbaka sitt HD-DVD-format från kampen med Blu-ray.

Informationen om Toshibas reträtt kom först från flera japanska medier och källor inom Toshibas organisation. Rykten gjorde gällande att elektronikproducenten sannolikt skulle tillkännage HD-DVD-formatets öde inom ett par dagar.

Och redan i tisdags kallade det japanska företaget till pressmöte. Toshiba-koncernen meddelade kort och gott att de inte längre utvecklar, tillverkar eller marknadsför HD DVD-spelare.

Toshiba har länge varit underdog, och efter att filmbolaget Warner Bros i januari meddelade att de uteslutande kommer att satsa på Blu-ray-formatet har tilltron till HD-DVD-formatet minskat.

HD-DVD-kollapsen har genast resulterat i ökad försäljning av Blu-Ray-maskiner. Nästa spännande fråga blir vad Microsoft ska göra med Xbox 360-konsolen som använder HD DVD-formatet.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Klockradio för Androidlurar

Klockradio för Androidlurar

Philips är först ut med dockningshögtalare för Androidtelefoner. En av de tre nya modellerna gör om telefonen till en klockradio.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer