FBI knäcker iPhone

Den amerikanska säkerhetstjänsten FBI har knäckt lösenordsskyddet i en iPhone utan hjälp från Apple, som nu svarar med att höja säkerheten.

Efter flera månaders kamp mellan Apple och FBI har den amerikanska säkerhetstjänsten lyckats komma in i en lösenkodsskyddad iPhone. Telefonen tillhörde terroristen Syed Rizwan Farook som tillsammans med sin fru sköt ihjäl 14 personer den 2:a december 2015 i San Bernardino i Kalifornien. Paret dödades under flykten och sedan dess har FBI försökt komma in i Syed Rilwan Farooks iPhone och iCloud-konto för att leta efter mer information. Apple har dock nekat FBI hjälp att komma in i telefonen eftersom de anser att det skulle göra det fritt fram för säkerhetstjänsterna att bryta sig in i telefoner hur som helst.

Apples motdrag
Nu behöver inte FBI Apples hjälp längre eftersom de har lyckats ta sig in i telefonen på egen hand. Apple är dock redan på gång med ett motdrag i form av en ny typ av kryptering, som kan få både positiva och negativa fördelar för alla som äger en Apple-enhet. Krypteringen kommer nämligen bli så stark att inte ens Apple kan bryta den. All information som en användare sparar i iCloud ligger därmed i tryggt förvar på riktigt – så länge användaren kommer ihåg lösenordet. Den som glömmer lösenordet kan dock inte räkna med någon hjälp från Apple.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Jättesnabba usb-minnen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLJättesnabba usb-minnen

Vart och ett av dessa usbminnen rymmer lika mycket information som 50-100 vanliga cd-skivor. Dessutom är de jättesnabba på att överföra filer till och från en dator.

Läs mer

Elektronisk tränare

Elektronisk tränare

Många tycker att fysisk träning är så tråkigt och jobbigt att de inte bryr sig om att träna alls. På CeBIT-mässan visas dock en elektronisk tränare som kan göra det enklare och roligare att hålla sig i form.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer