Enklare trådlös router

Den som har prövat att installera en router och ett trådlöst nätverk vet att det kan bli ganska krångligt innan allt fungerar.

Nu försöker nätverksjätten Cisco hjälpa till med en ny router, som ska vara enklare än någon annan att installera. Linksys E3000 installeras med ett par klick och även den som aldrig sett en router tidigare ska klara av det. E3000 är en trådlös n-router med dubbla band – 2,4 samt 5 gigahertz. Den ena frekvensen kan användas för att exempelvis direktspela film utan några störningar, medan den andra används för vanlig internettrafik. I praktiken innebär det att man får två trådlösa nätverk. Det ena kan till exempel användas av gäster och då ställas in så att de bara kan surfa men inte nå nätverkshårddiskar.

Linksys E3000 är optimerad för digital underhållning hemma. Det går att ansluta Blu-rayspelare och spela hd-filmer över nätverket samtidigt som någon annan därhemma spelar online. Tack ­vare de dubbla frekvenserna störs inte filmerna av annan trafik. Routern har även en usb-port för exempelvis skrivare, som därmed kan delas ut i nätverket, eller en vanlig hårddisk, som då förvandlas till en nätverkshårddisk. Cisco Linksys E3000 kostar omkring 1 200 kronor.
www.cisco.se

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Elektronisk tränare

Elektronisk tränare

Många tycker att fysisk träning är så tråkigt och jobbigt att de inte bryr sig om att träna alls. På CeBIT-mässan visas dock en elektronisk tränare som kan göra det enklare och roligare att hålla sig i form.

Läs mer

Lås usb-minnet

Lås usb-minnet

Glöm bort avancerad kryptering och dolda filer. Med det här usb-minnet låser du inne dina filer på det gamla sättet.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer