Elegant fransos under tv:n

Hårddiskinspelare och nätverkspelare i ett. Franska Archos som är specialister på handhållna mediespelare ger Apple en match.

Archos nya mediaspelare är deras första som inte ryms i fickan. Den har heller ingen skärm, eftersom den hårddiskbaserade enheten är avsedd att anslutas till en platt skärm. Den diskreta metallådan ska anslutas till tv:n och till hemmets trådlösa nätverk. Sedan kan den spela in och upp film, bilder och musik direkt från sin egen hårddisk, samt hämta mediefiler från andra datorer i nätverket och visa dem på skärmen. I motsats till hårddiskinspelare från traditionella elektroniktillverkare som Philips eller Sony har den ingen dvd-inspelare, men i gengäld kan den både direktuppspela material över ett trådlöst nätverk samt överföra inspelningar i ett lämpligt format till en bärbar spelare via usb.

Liksom konkurrenten Apple TV har den en inbyggd portal med butik och mediefiler som man kan hämta - men i motsats till Apple så lovar Archos att portalen också ska vara tillgänglig från Skandinavien. Archos TV+ kan självfallet även användas till att surfa på nätet via tv:n.

Utöver den obefintliga dvd-brännaren så blev vi förvånade över att Archos TV+ inte kan spela in eller upp i High Definition, men bortsett från det verkar den mycket spännande.

Priset hamnar på ca 2800 för 80 GB-modellen och ca 3800 för en med 250 GB.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Jättesnabba usb-minnen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLJättesnabba usb-minnen

Vart och ett av dessa usbminnen rymmer lika mycket information som 50-100 vanliga cd-skivor. Dessutom är de jättesnabba på att överföra filer till och från en dator.

Läs mer

Elektronisk tränare

Elektronisk tränare

Många tycker att fysisk träning är så tråkigt och jobbigt att de inte bryr sig om att träna alls. På CeBIT-mässan visas dock en elektronisk tränare som kan göra det enklare och roligare att hålla sig i form.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer