Elegant fransos under tv:n

Hårddiskinspelare och nätverkspelare i ett. Franska Archos som är specialister på handhållna mediespelare ger Apple en match.

1 april 2008

Archos nya mediaspelare är deras första som inte ryms i fickan. Den har heller ingen skärm, eftersom den hårddiskbaserade enheten är avsedd att anslutas till en platt skärm. Den diskreta metallådan ska anslutas till tv:n och till hemmets trådlösa nätverk. Sedan kan den spela in och upp film, bilder och musik direkt från sin egen hårddisk, samt hämta mediefiler från andra datorer i nätverket och visa dem på skärmen. I motsats till hårddiskinspelare från traditionella elektroniktillverkare som Philips eller Sony har den ingen dvd-inspelare, men i gengäld kan den både direktuppspela material över ett trådlöst nätverk samt överföra inspelningar i ett lämpligt format till en bärbar spelare via usb.

Liksom konkurrenten Apple TV har den en inbyggd portal med butik och mediefiler som man kan hämta - men i motsats till Apple så lovar Archos att portalen också ska vara tillgänglig från Skandinavien. Archos TV+ kan självfallet även användas till att surfa på nätet via tv:n.

Utöver den obefintliga dvd-brännaren så blev vi förvånade över att Archos TV+ inte kan spela in eller upp i High Definition, men bortsett från det verkar den mycket spännande.

Priset hamnar på ca 2800 för 80 GB-modellen och ca 3800 för en med 250 GB.

Kanske är du intresserad av...