Dyr design-pc

Kanadensiska Suissa Computers har nyligen presenterat den senaste tillökningen i sin specialdesignade pc-familj. En skulptur utförd i trä till det facila priset 110 000 kronor.

Enlighten heter det exklusiva konstverket från Suissa Computers, som i slutet av september visades upp på Kanadas största designmässa IIDEX/NeoCon. Datorn är framställd i enbart trä och plexiglas och finns bara i 10 exemplar.

Filosofin bakom designen är enligt Suissa att avskilja delar som användaren fysiskt kommer i kontakt med – till exempel dvd-läsare och på-/avknappen – från datorns moderkort, RAM-minne, skärmkort och strömförsörjning, som användaren inte ska beröra.

Suissa Computers tillverkar lyxdatorer i trä till arbete, spel och underhållning. Maskinerna skräddarsys efter kundernas önskemål med processorer från antingen AMD eller Intel, och kunderna väljer själva träsort och komponenter till datorn från ett urval som hela tiden uppdateras så att det avspeglar den tekniska utvecklingen.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer