Datorn som drar 0 watt i viloläge

Fujitsu Siemens släpper nu två datorer som inte drar någon energi alls i viloläge. De har fått tillägget 0-Watt.

Fujitsu Siemens har under lång tid tillverkat lite miljövän­ligare datorer. Förra året kom till exempel en dator som drog betydligt mindre energi i ­viloläge än tidigare modeller.

Nu har Fujitsu Siemens utvecklat en ­ännu intelligentare strömstyrning som innebär att framtida datorer från företaget kan väckas från helt avstängt tillstånd, det vill säga när de inte drar någon ström alls.

Det kanske inte ­låter så betydelsefullt, men påverkan på ­miljön förändras drastiskt när tillsynes avstängda datorer verkligen inte drar någon ström alls. Titta på din egen dator när den är i viloläge så skvallrar den lysande lilla lampan om att den drar ström.

­Datorn behöver inte heller stå påslagen hela tiden för att exempelvis ladda hem uppdateringar. I stället kan den startas och stängas av vid bestämda klockslag, så att den alltid är uppdaterad och redo när du börjar använda den på morgonen.

Fujitsu Siemens kallar sina nya datorer för 0-Watt och
de första modellerna, ­ESPRIMO E7935 0-Watt och ESPRIMO P7935 0-Watt, kommer till sommaren. Priserna är inte klara när detta skrivs.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta en skärmbild i Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa en skärmbild i Windows

I många sammanhang kan det vara användbart att spara en bild av skärmen, vilket av Windows operativsystem du använder spelar ingen roll. Här visar vi hur du ska göra för att spara bilden som en fil.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer