Chassit för tågälskare

Datorlådan som får datorn att gå som tåget (nästan).

Datorchassin brukar anklagas för att vara tråkiga, men chassitillverkaren Lian Li har tänkt utanför ramarna med sitt nya chassi PC-CK101. Man skulle nästan kunna säga att de spårat ur fullständigt. Till syvende og sidst är dock PC-CK101 ett datorchassi byggt i aluminium och gjord för att rymma moderkort av modellen mini-ITX moderkort. Nätaggregatet är placerat i loket, medan moderkort och övriga komponenter ryms i den bakomvarande lilla vagnen. Chassit har plats för tre stycken 2,5-tums hårddiskar det sitter usb 3.0-portar på sidan av vagnen.

Priset för Lian Li PC-CK101 Standard ligger på motsvarande 1500 kronor i USA, om eller när det kommer till Sverige är inte klart.

Om du tycker PC-CK101 Standard är originell är det inget mot PC-CK101 Premium som kostar en tusenlapp mer. Det är egentligen inga större skillnader mellan de två modellerna, bortsett från att Premium-modellen har en inbyggd elmotor och kan köra omkring på en modelljärnväg.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer