Vägguttaget som både är säkert och smart

Kontakten från amerikanska Brio kan skydda både kluriga vuxna och nyfikna barn från stötar, plus att de kan samarbeta med sensorer för att göra huset hemmet säkrare.

LAS VEGAS: Elkontakten från Brio kostar omkring 300 kronor i sin biligaste version, och kan enkelt moniteras i väggen. En styrkrets i kontakten kör att uttaget vet vad som sticks in i kontakten, och det är något som inte är en kontakt, till exempel ett finger eller en gaffel, bryts strömmen och man riskerar inte att få en stöt.

Det demonstrerades för oss på CES-mässan genom att en av demonstratörerna plockade bort kåpan och stack fingrarna i kontakten utan att får någon stöt.

Trådlös och smart
Brio lanserar även rök-, vatten- och CO-sensorer som kan placeras ut på strategiska platser i hemmet, och som kommunicerar med varandra via de intelligenta vägguttagen. En app på smartmobilen gör det möjligt att både övervaka och styra de elprylar som har satts i uttagen.
Brio finns ännu inte här, men företaget satsar på en internationell lansering efter den amerikanska, vilken kommer att ske fortlöpande under året.

> Läs fler nyheter från CES 2015 här

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Överför foton från mobil till pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÖverför foton från mobil till pc

Det blir allt vanligare att ta bilder med mobiltelefonen. Här i artikeln visar vi hur du flyttar över bilderna från mobilen till datorn.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer