Beröringskänsliga allt-i-ett-datorer

HP har vidareutvecklat TouchSmart-serien som består av datorer med beröringskänsliga skärmar, så att de nu har blivit mer attraktiva för de fingerfärdiga.

11 juni 2008

HP:s två nya modeller i TouchSmart-serien, IQ504 och IQ506, sköter du uteslutande med dina fingrar direkt på skärmen. Allt-i-ett-datorerna är utrustade med en 22-tums beröringskänslig skärm med webbkamera, trådlöst nätverk och upp till 500 gigabytes hårddisk, 4 gigabytes minne och en 64-bit version av Windows Vista Home Premium. Innehållet fokuserar främst på livstilsprogram, det vill säga kalender, väderprognoser, nyheter och multimedia. Den största av modellerna, IQ506, har dessutom en inbyggd tv-tuner.

PC-tidningen testade den första datorn i TouchSmart-serien år 2007. De nya modellerna är utseendemässigt elegantare än den första generationen som var utrustad med en 19-tumsskärm. På de nya modellerna kan du bland annat rita med fingrarna på skärmen, bläddra i bildmappar, redigera bilder och spela upp musik och film.

Dessutom följer det med en trådlös mus samt tangentbord, så bortsett från strömkabeln ger Touchsmart inget kabeltrassel. Den billigaste modellen, TouchSmart IQ504, kommer troligtvis att hamna på cirka 13 000 kronor.

Kanske är du intresserad av...