ssd

Bättre lagring i den bärbara

Genom att byta ut den gamla hårddisken mot en SSD-enhet, som bygger på flashminnen, förbättrar man en dator märkbart. Datorn startar snabbare och batteritiden blir längre i en minibärbar eller vanlig bärbar pc

3 juni 2010

Nu släpper amerikanska Corsair två serier av SSD-enheter. Reactor-serien innehåller två SSD-enheter, på 60 respektive 120 gigabyte. Reactor har en läshastighet på upp till 250 megabyte i sekunden och en skrivhastighet på 170 megabyte per sekund. Nova-serien är lite kraftfullare, med två enheter på 64 respektive 128 gigabyte. Nova erbjuder en läshastighet på 270 megabyte i sekunden och en skrivhastighet på 195 dito.

Båda serierna ger de fördelar som är att vänta med SSD, det vill säga lägre energiförbrukning och inget ljud. Eftersom de inte innehåller några mekaniska delar blir de inte varma och därför behövs ingen kylning. Både Reactor och Nova stödjer TRIM, som förbättrar prestandan ytterligare i Windows 7.

Till bägge serierna ingår beslag för att montera de 2,5 tum stora SSD:erna i stationära datorer. Priserna börjar på 1?600 kronor.

Kanske är du intresserad av...