Ännu en spik i HD DVD-formatets kista

Det mesta tyder på att filmformatet Blu-Ray håller på att vinna över konkurrenten HD DVD. För oss konsumenter innebär det att vi troligtvis snart kan välja framtidens format.

Enligt tidningen Financial Times har filmstudion Paramount en klausul i sitt "vi gör HD-film uteslutande i HD DVD"-kontrakt, som ger dem möjlighet att ta bakdörren om Warner Brothers överger HD DVD till fördel för det konkurrerande Blu-Ray-formatet. Som vi har sakrivit tidigare är det precis vad Warner har gjort, och enligt tidningen följer Paramount snart efter. Det innebär att Universal är det enda av de stora filmbolagen som bara ger ut film på HD DVD och inget av bolagen ger längre ut filmer på båda formaten.

Enligt flera experter kan nästa steg mycket väl bli att butiker slutar använda dyrbar golvplats till det mindre populära HD DVD-formatet och då är spelet slut för Toshibas dvd-format, och Blu-Ray-lägret med Sony i spetsen kan öppna champagnen.

Men det bör tilläggas att det populäraste formatet fortfarande är den välkända dvd:n, trots rekordförsäljning av HD-plattskärmar. Säljer en populär premiärfilm en miljon exemplar i ett HD-format, så säljer den än så länge vanligtvis 20 miljoner dvd.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Testa själv: Så snabb är processorn

Testa själv: Så snabb är processorn

Processorn i din pc har stor betydelse för datorns prestanda, men vad betyder egentligen de kryptiska modellnamnen? Det får du svar på här, där du kan ta reda på hur snabb din processor är.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer