KOM_SV_171201-NR16_C_Udstyr_i_topform_Web

Alltid fungerande drivrutiner

Var förutseende och säkerhetskopiera datorns alla drivrutiner medan allting fungerar. Programmet DriverBackup gör jobbet.

30 oktober 2014

Drivrutiner är små program som ser till att Windows kan kommunicera med enheter som ansluts till datorn, såväl internt som externt. Till vardags märks inte drivrutinerna – tillbehören bara fungerar. Det är när det uppstår problem, till exempel med en skrivare, kan orsaken vara att drivrutinerna inte har uppdaterats till de senaste versionerna.

Och hur undviker du att hamna i en sådan situation? Lösningen är inte svårare än att se till att alltid ha de senaste drivrutinerna installerade. Många drivrutiner uppdateras automatiskt som en del av Windows Update. Om du däremot har äldre utrustning, eller tillbehör av mer okända tillverkare, kan du själv behöva leta på internet efter den senaste versionen, ladda hem och installera den.

I den här artikeln visar vi inte bara hur du hittar nya drivrutiner, du får även ett praktiskt verktyg som hjälp på vägen. Programmet DriverBackup identifierar alla drivrutiner på din dator och hjälper dig att säkerhetskopiera dem. På så sätt kan du alltid gå tillbaka till en stabil version, om något skulle gå galet. Lär dig dessutom mer om de olika metoderna för att få datorns kringutrustning att fungera så bra som möjligt.

Kanske är du intresserad av...