Router från yttre rymden

Nej, det är inte ett rymdskepp, men det är D-Links hittills snabbaste router från företagets ULTRA-serie, som lanseras på årets CES-mässa i Las Vegas.

Las Vegas: Routern AC5300 ULTRA Wi-Fi Router har inte mindre än åtta kraftfulla antenner, och även om den rymdskeppsliknande konstruktionen ser ut att kunna flyga iväg från skrivbordet, så är det "bara" en ultrasnabb router med överföringshastigheter på upp till 5,3 Gbps.

Totalt lanserar D-Link tre stycken routrar i den nya Ultyra-serien, samtliga med stöd för den senaste snabba AC11-standarden. Redan i dag finns mellanmodellen AC3200, med sex antenner och överföringshastigheter på upp till 3,2 Gbps, att finnas till försäljning i amerikanska butiker för omkring 300 dollar, vilket motsvarar ungefär 2100 kronor. Med detta är det en router för dem som vill ha riktigt höga överföringshastigheter i hemmet och hemkontoret.

Routern justerar själv trafiken så att den utnyttjar de band som har bäst signal, och mängden antenner i kombination med så kallad multi-user MIMO-teknik (MU-MIMO), vilket betyder att routern utan problem kan skicka och ta emot signaler från ett stort antal anslutna enheter samtidigt.

> Läs fler nyheter från CES 2015 här

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

Billig trådlös allt-i-ett-skrivare

Billig trådlös allt-i-ett-skrivare

Brother lanserar en billig multifunktionsskrivare. DCP-375CW kostar runt tusenlappen.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer