6 saker du ska veta om din skärm

Vad ska man titta efter när man ska köpa en ny skärm till datorn? Hur rengör man bäst skärmen? Kan datorn använda två skärmar samtidigt? Här får du svar på de vanligaste frågorna om skärmar.

Hämta artikeln här

Det är inte så många år sedan vi använde stora bildrörsskärmar till våra datorer. Nu för tiden ska en skärm givetvis vara platt. Men trots att skärmarna aldrig har varit tunnare är de mer fullproppade med avancerad teknik än någonsin, vilket inte gör det speciellt enkelt att veta vad man ska hålla utkik efter och vad som är väsentligt när man ska köpa en ny skärm. Det är även viktigt att underhålla den ­befintliga skärmen. Eftersom du tittar på den hela tiden när du använder datorn, är det betydelsefullt att inställningarna är de rätta och att kablarna är bra. Vi reder ut detta virrvarr av ord, kablar och inställningar. Dessutom kommer skärmen troligtvis att leva längre än datorn den är ansluten till, och därför ger vi ett par tips om hur du får glädje av din nuvarande skärm så lång tid som möjligt.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta en skärmbild i Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa en skärmbild i Windows

I många sammanhang kan det vara användbart att spara en bild av skärmen, vilket av Windows operativsystem du använder spelar ingen roll. Här visar vi hur du ska göra för att spara bilden som en fil.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer