Hackare lurar dina bilnycklar

Biltjuvar kan stjäla din bil genom att läsa av signalen från bilnyckeln.

Även om bilen ger ifrån sig ett tillfredsställande KLICK när du trycker på låsknappen på nyckeln, kan du inte vara övertygad om att bilen är säker från objudna gäster.

Säkerhetsspecialisten Samy Kamkar har uppfunnit en anordning som snappar upp den digitala koden från nyckeln, samtidigt som den skickar ut en störningssignal så att bilen inte låser sig. När den irriterade bilisten trycker på nyckeln en gång till fångar Kamkars apparat den nya koden, samtidigt som den första koden skickas till bilen och låser den. Nu ligger det dock en digital nyckel i Kamkars apparat, redo att användas för att låsa upp bilen när ägaren har lämnat platsen.

Biltillverkarna har gått vidare till nya metoder, men Kamkars metod fungerar fortfarande på lite äldre modeller, så det är fortfarande viktigt att vara på sin vakt.


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Testa din dators säkerhet

Testa din dators säkerhet

Du kanske tror att du har koll, men hur säker är din dator egentligen?

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Rensa datorn från virus

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLRensa datorn från virus

Städa bort alla virus i datorn med hjälp av programmet AVG Rescue CD.

Läs mer

Gratis säkerhetstest från Symantec

Gratis säkerhetstest från Symantec

Internet kan vara en farlig plats för dig och din digitala identitet. Gratis säkerhetstest gör det möjligt att hitta både virus och säkerhetshål i datorn.

Läs mer

Nyeste

Hackare kan låsa upp din bil

Med en apparat som stjäl nyckelkoder kan hackare låsa upp din bil på avstånd.

Läs mer

Testa datorns säkerhet

Testa och se hur säker din dator är.

Läs mer

Slut med IE-support

Den 12 januari i år slutade Microsoft ge support av äldre versioner av webbläsaren Internet Explorer. Läs om hur du ser till att ha den senaste versionen installerad i din dator.

Läs mer